Босът на Ботев (Пд) най-влиятелният българин

Публикувано на: 31.10.2013 10:29

Автор: Проспорт.бг

©etrud.blogspot.com
Собственикът на Ботев (Пд) Цветан Василев е най-влиятелният българин. Банкерът оглавява класацията на българското издание на икономическото списание "Форбс" за личностите, които имат най-голямо значение за определянето на дневния ред на България към момента. 
 
Тя е изготвена по същата методика, която "Форбс" от години прилага при подреждането на най-влиятелните хора в света. Класирането се извършва според притежаваните и контролираните ресурси и доколко те се използват, за да се промени България. В топ 50 влизат 28 политици и държавници, 20 представители на бизнеса и двама от неправителствени организации с идеална цел.
 
В челната десятка са още президентът на БФ Ски Цеко Минев, както и благодетелят на баскетболния шампион Лукойл Академик Валентин Златев. Класацията значително се различава от първата, която българското издание на "Форбс" представи през март 2012 г. Списъкът е увеличен от 30 на 50 души и сред тях има сериозни размествания. Предишният номер едно Бойко Борисов сега е на 11 позиция.