Найденов: На Марек му липсва лидер

Публикувано на: 31.10.2013 11:59

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Треньорът на Марек Найден Найденов прие спокойно загубата на тима с 0:3 (-25, -17, -18) от словенския АЦХ Волей. Поражението е второ за дупничани в Шампионската лига и намали значително шансовете на тима за продължаване напред. Следващата седмица българският шампион гостува на фаворита Копра Елиор Пиаченца.  
 
"Никога не съм казвал, че наша цел е да сме втори или трети. Искаме да се представяме добре и да израстваме, защото това е от полза на момчетата. Не сме си фантазирали, че ще правим чудеса, след като сме без трима от най-добрите ни играчи от миналия сезон. Не знае дали някои от тези играчи няма да са в националния отбор утре, така че трябва да им помагаме и да играят в такива мачове. Но ни липсва лидер", заяви за „7 дни спорт” Найденов.  
 
Той коментира и ситуацията в клубния волейбол, след като българските отбори започнаха да губят мачове от отбори от Словения. "Ясно е, че отстъпваме. Конкретно нашият отбор се промени много в сравнение с миналата година. Ако бяхме с тима от предишния сезон, щяхме да победим и Тур, и словенския отбор. За съжаление в България на клубно ниво нещата са така. Много пъти съм казвал, че ако продължаваме така, няма да стигнем до никъде.
 
Не може само ние и Габрово да се опитваме да играем и да правим от нищо нещо. Ако не се промени отношението към клубния волейбол, нещата няма да вървят на добре", каза още помощник-треньорът в националния отбор.