Ръководител на ЦСКА: Наясно сме с пристрастията на съдията

Публикувано на: 01.11.2013 18:08

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Иво Котев, треньор, директор, ЦСКА
Членът на Управителния съвет на ЦСКА Иво Котев изрази притесненията си от съдийството на предстоящия мач с Черно море в специално интервю за "Спортно шоу Гонг“. Ръководителят заяви, че всички са наясно с това какви са пристрастията на определения за главен арбитър Станислав Тодоров, като допълни, че "червените“ са готови с видеоматериал, който най-пълно илюстрира пътите, в които тимът е бил ощетен от реферските отсъждания.
 
"Мисля, че когато нашият отбор е в подем, започват удари под кръста. Имаме и видеоматериал и може да покажем колко пъти ЦСКА е ощетяван с картони. Затова сме притеснени и от Станислав Тодоров, който ще ръководи мача ни с Черно море. Всички знаем какви са неговите пристрастия. Не е нужно да ги коментираме“, обясни Котев.

Иво Котев бе крайно ядосан от датите, които бяха определени за мачовете с Левски за Купата на България. Както е известно, по-рано спортно-техническата комисия към БФС обяви, че „сини“ и „червени“ ще се изправят един срещу друг на 16 ноември и на 19 декември, а „армейците“ негодуват, че има разминаване от един ден в обявените дати и в тези, за които се бяха споразумели всички страни на специална среща през миналия месец.
 
„Искам да подчертая, че няма съгласуване между нас и БФС, предполагам, че няма такова и с Левски. На 23 октомври имаше среща, където категорично се обединихме, че мачовете ще са на 17 ноември. Сега по незнайни причини има промяна“, започна Котев.
 
„Не е нужно да влизаме в детайли и да обясняваме каква е разликата от един ден. За какво бе онази среща, за какво бе това подписване на протоколи. Ние се разбрахме за 30 минути тогава, след това Наско Караиванов каза, че не може, напусна и стана скандал. Излишно е да гадая дали телевизията е имала претенции“, продължи емоционалното си изказване Котев.
 
„Ще спрем и юношеските и младежките национали, заради липсата на уважение към ЦСКА. Искам да подчератая, че това не е неуважение срещу треньорите на тези гарнитури. Не го правим заради това да разполагаме с тях за мача с Левски. И след срещата, която проведохме, казахме, че сме готови да се лишим от тях“
 
„Всеки клуб си има спортно-техническа програма, която сега се нарушава, но по-важното е, че се потъкват неща, които сме се разбрали, това е липса на уважение към нас“, завърши ръководителят на „червените“.