Футболният съюз прави предконгресна рокада в Бургас, удря по Христо Порточанов

Публикувано на: 07.11.2013 18:53

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Левски
Руси Гочев
Скандална рокада готви българският футболен съюз в Областния съвет в Бургас, съобщи "Топ новини Бургас". Досегашният председател Емил Табаков ще бъде освободен, а неговото място ще бъде заето от бившия изпълнителен директор на ФК Несебър Руси Гочев.
 
Във футболните среди не е тайна, че той е приближен на президента Борислав Михайлов. Бивш член е на спортно-техническата комисия на Левски и бивш директор на детско-юношеската школа на „сините".
 
Емил Табаков от своя страна се ползва с доверието на Христо Порточанов, който обяви открита война на настоящото ръководство на футболния съюз. Именно благодарение на него, преди години Табаков навлезе във футбола като технически директор на Нефтохимик. Председател на зоналния съвет на БФС става през септември 2010 година.
 
С действията си Боби Михайлов цели да се застрахова преди задаващия се конгрес, като си подсигури гласовете на футболните клубове в региона. Област Бургас е втората най-футболна в страната след Пловдив.
 
Самият Гочев призна пред burgas.topnovini.bg, че е получил въпросното предложение преди седмица.
 
"Имам предложение, което обмислям. Получих го преди около седмица, от София ме потърсиха и ми предложиха да заменя на поста Емил Табаков. Не сме коментирали никакви аргументи, но все още не съм решил. Не мога да коментирам кой на кого е човек. До седмица ще обмисля предложението и ще взема решение", заяви готвеният за нов шеф на Областния съвет в Бургас.
 
От своя страна Емил Табаков предвидливо е излязъл в болничен от около две седмици. Замества го Дамян Станчев, който е Организатор първенства и турнири. Докато настоящият шеф не е на работното си място, не може да бъде бутнат от поста си. Потърсен за коментар, Табаков заяви, че ще се лекува до края на месеца, едва след това ще може да коментира случващото се.
 
„Не мога да коментирам тази тема. Ще отсъствам поради болест някъде до края на месеца, след това ще можем да коментираме. Няма значение, какво е заболяването ми, това са лични неща. Въобще не коментирам, дали ще има смяна или няма да има. Мен никой не ме е информирал, че се готви такава смяна, изненадвате ме", беше краткият коментар на сегашния председател.
 
Забележка: Информацията препечатваме от Топспорт.бг