Осъдиха фен на Цървена звезда на 10 години

Публикувано на: 19.09.2008 20:18

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Двама полицаи под прикритие арестуват развилнелия се фен на Цървена звезда
Фен на Цървена звезда, който използва факел, за да нападне полицай по време на мач от сръбското първенство през декември, бе осъден на 10 години затвор, обяви агенция “Бета”.

20-годишният Урош Мишич нападна полицай по време на домакинския мач на Звезда с Хайдук (Кула) и бе обвинен в опит за убийство от белградския съд.

Той причинил множество изгаряния на Небойша Трайкович и след това го ударил в гърлото, след което полицаят стрелял във въздуха в своя защита.

“Това бе варварска, брутална и зверска атака срещу униформен полицай и властите имат правото да се защитят, когато са нападнати”, заяви съдията Велимир Лазович, след като съдебният съвет одобри присъдата.

“Нападението е било непровокирано и трябва да се разглежда като опит за убийство, тъй като Трайкович се е борил за живота си, допълни съдията. – Присъдата е обявена и трябва да послужи като послание, че ще има нулева толерантност към подобни прояви.”

Сръбският футбол е поле на насилие през последните 15 години, но подобни прояви често остават ненаказани, дори когато сблъсъците завършват със смърт.