Арбитърът Станислав Тодоров от Шумен да диша спокойно

Публикувано на: 14.11.2013 14:03

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Станислав Тодоров
Р Е Ш Е Н И Е   Н А  С К   П Р И   Б Ф С  -  14.11.2013 г.
 
 
          1. Поради неявяване на представители на ПФК „ЦСКА” на заседанието на
 
СК при БФС на 14.11.2013 г. и непредставяне на доказателства  по обвинения в
 
пресата към съдията Станислав Тодоров,  СК при БФС приема тези обвинения за
 
некоректни, несъстоятелни и неотговарящи на истината и счита случая за приключен.
 
          2.  За получени ниски оценки и незадоволително представяне наказва главния
 
съдия на футболната среща „Берое” /Ст. З/ - „Левски” – Георги Димитров със спиране
 
на съдийските права за неопределен период от време, а асистент съдията Николай Кънчев
 
с лишаване от съдийски права за 5 срещи.
 
          З. 3а получени незадоволителни оценки и допуснати грешки на срещата
 
 „Черноморец Бургас” /Бс/ - „Локомотив” /Сф/  спира съдийските права за
 
неопределено време на главния съдия Радослав Станев,  а ДАС -  Иван Кирилов
 
с лишаване от съдийски права за 3 срещи.
 
          4. Отправя предупреждение на Христо Ристосков за занижена форма и
 
представяне, неотговарящо на изискванията на СК при БФС. 

Забележка на Проспорт.бг: Засега няма тълкувание на понятието "приключен" за случая със Станислав Тодоров, доколкото самата Съдийска комисия констатира и реши следното на 4 ноември:

Р Е Ш Е Н И Е   НА  С Ъ Д И Й С К А Т А   К О М И С И Я   П Р И    Б Ф С 
 
 
Днес, 04.11.2013г. на свое заседание, СК при БФС разгледа представянето на съдийската бригада на мача от XVIкръг на „А“ФГ Черно море – ЦСКА и отправените нападки в пресата от страна ПФК“ЦСКА“ към главния съдия Станислав Тодоров преди и след гореспоменатата среща.
 
След дискусии и внимателно гледане на интересните от съдийско естество ситуации, членовете на СК при БФС констатираха, че съдията не е ръководил срещата на очакваното ниво и не е защитил напълно реномето си на международен съдия и Съдия N.1 на България в момента. Въпреки правилната оценка на някои ситуации в мача, част от неговите отсъждания бяха определени като неточни и развалящи впечатлението от представянето му като например:
 
-         Недостатъчно прецизна оценка на вида на нарушението на Менди (ЦСКА) при отсъждането на свободен удар за Черно море, след който бе отбелязан изравнителния гол;
 
-         Неотсъден ПСУ в полза на ЦСКА пред наказателното поле на Черно море срещу Сидибе (ЦСКА), което предизвика бурни реакции и суматоха в техническата зона на ЦСКА и доведе до отстраняването на ст. треньора на ЦСКА – г-н Стойчо Младенов и пом. треньора г-н Анатоли Нанков
 
-         Нееднакъв критерий и действия към служебните лица в двете технически зони – правилно отстранен Ст. Младенов, неприложена същата необходима мярка към ст. треньора на „Черно море“ – г-н Георги Иванов за действията му.
 
-         Непоказан жълт картон на Тодор Янчев (ЦСКА) в добавеното време на IIполувреме за умишлена игра с ръка и спиране на обещаваща атака.
 
 
 
СК при БФС единодушно взе следните решения:
 
1.    Спира съдийските права на гл. съдия Станислав Тодоров за представяне под очакванията за неопределено време и до изясняване на случая с отправените към него обвинения от страна на ПФК „ЦСКА“ в пресата като най-учтиво кани ръководството на ПФК“ЦСКА“ да представи пред СК при БФС писмени аргументи и доказателства за тези обвинения в срок до следващото заседание на СК. На същото заседание СК задължава да присъства и съдията Станислав Тодоров
 
2.    Спира съдийските права на асистент съдия 2 Николай Христов за 5 срещи за неспазване на инструкциите на Методичния съвет и СК при БФС по отношение на позиционирането на асистент съдията по време на игра.