Има едно оправдание да гледате другия отвисоко. Само едно!

Публикувано на: 03.12.2013 15:26

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Приемам за табула раза казаното от Александър Тодоров, че дълговете са свалени от 35 на 15-16 милиона лева. Приемам, като табула раза твърдението на Александър Тодоров и Владко Рупов, че водените срещу клуба дела са общо 65 в България и зад граница. От свои и свои чужди. Не търся никаква идея или внушение в това.

Не ми е нужно да ми казва Сашо Тодоров, Владко Рупов или Иво Котев, че се плащат редовно заплатите на играчите и се изчистват поетапно тези на служителите. Знам го.

Ето заради това ще реагирам всеки път, когато се атакува безпринципно най-великият български футболен клуб. И няма да ме интересува дали субектите са мои познати, приятели или първи братовчеди - институцията и нейното добро име е над нас и зависи от нас. Брат нямам. Не бих се поколебал.

И когато ми реагирате, като сополанковци на споделеното или убедено казаното, го имайте предвид! Никой от интелигентните, полуинтелигентните, полуидиотите или кръглите идиоти, не ме интересува лично. Личен проблем нямам с никого. Но те със сигурност ще продължат да имат с мен, докато се опитват да закопаят армейския клуб.

И накрая - невинаги ще казвам това, което мисля, но винаги ще казвам, това което мисля.

Отдавна съм научил, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко само, когато трябва да му помогне да стане. И съм сигурен, че всеки го е осъзнал дори само веднъж в живота си да се е докоснал до Маркес.

Без героика и приключения...

Речник:

Табула раза - Според великият английски мислител Джон Лок човешкият мозък при раждането е "tabula rasa" - чиста дъска. Според него няма вродени идеи. Цялото познание има емпиричен характер. Върху тази концепция почиват и някои от основните опорни точки на съвременната педагогика и на цели течения във философията.

Маркес - Габриел Хосе де ла Конкордия Гарсия Маркес, колумбийски писател, нобелов лауреат за литература през 1982 година, журналист, общественик и издател.