Само един въпрос на Проспорт.бг за ЦСКА

Публикувано на: 04.12.2013 16:13

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Доколкото забелязваме изключителна нервност и превъзбуда, и доколкото в коментарните прозорци при нас се публикуват дълги обяснителни записки, то ние ще бъдем по-конкретни. Проспорт има точно един въпрос, за да не отeгчава публиката и той е:
 
Ще отговори ли някой роден специалист по "международно спортно право" дали има чуждестранен състезател, който дори не знае, че е участник в дело срещу ЦСКА за стотици хиляди евро?
 
Повтаряме някои изнесените от ЦСКА впечатляващи случаи:
 
Първи пример: Дело заведено от името на състезателя Гуидо Ди Вани, на базата на предварителен договор, чиито условия дори не са изпълнени от страна на играча. Искът е на стойност 450 хиляди евро, плюс начисляване на годишна лихва в размер на 22 500 евро. 
 
Втори пример: Бернардо Тенгариня е уволнен дисциплинарно! От името на състезателя във ФИФА постъпва жалба с иск на стойност 286 200 евро, плюс 50 хиляди евро компенсация за нанесени щети. На упълномощен представител на играча са изплатени всички дължими суми от клуба към срока на прекратяване на договора! 
 
Трети пример: Нилсон Антонио е уволнен дисциплинарно! От името на състезателя във ФИФА постъпва иск на стойност 305 001 евро, плюс 50 хиляди евро компенсация за нанесени щети. На упълномощен представител на играча са изплатени всички дължими суми от клуба към срока на прекратяване на договора! 
 
Четвърти пример: Хуан Франсиско Морено Руано е футболен агент, който е представлявал Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио при подписване на договорите им с ЦСКА. Завел е иск пред ФИФА на стойност 104 893 евро, като комисионна за привличането на двамата играчи в клуба. Налице е двойно представителство. 
 
ЦСКА: Фрапиращо е, че в четирите гореизброени случая, жалбите от името на ищците пред ФИФА са заведени от едно и също лице. Информираме Ви, че в контекста на случая "Мариано Бизари" същото дело беше заварено от новото ръководство на клуба на етап, в който произнасянето на решение против ЦСКА, бе необратимо! За съжаление това дело не е единственото заварено на такъв етап. За разглеждане от ДК на ФИФА са придвижени още 6 случая. Следващото финално решение на ДК на ФИФА за плащане е към Сокена Ба - футболен мениджър.  
 
 
Из мъдростите на Дивия Запад: Последен се смее този, който стреля първи! Той не е задължително този, който е започнал да говори първи...