Светльо по "партизански пътеки", събират се с Полковника в Лондон

Публикувано на: 05.12.2013 10:42

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Чарлтън
Светослав Тодоров от периода в Чарлтън.
Светослав Тодоров ще покаже "партизански пътеки" на своя приятел от детинство Светослав Петров, с когото в момента ръководят и развиват закъсалия от години роден техен Добруджа.
 
През следващата седмица Тоди е поканен да бъде гост в Портсмут. В Южна Англия не само помнят, а са признателни, че именно с головете на Тодоров те стигнаха до промоция във Висшата лига, а Светльо стана голмайстор на Чемриъншип. Там той ще има и среща с кондиционен специалист, който помага на Добруджа с плановете  и методиката за физическа подготовка, режим на хранене и т.н.
 
Независимо, че кариерата в Англия за Тодоров започна в Уест Хем, то той ще гостува на друг свой лондонски клуб - Чарлтън, където ще изгледа домакинския мач срещу Дарби Каунти на 14 декември. Впрочем Дарби Каунти беше един от претендентите за подписа на Тоди, преди той да премине в Уест Хем при Хари Реднап. Тодоров никога не е крил, че Чарлтън е любим период в неговата кариера. 
 
Там бившият централен нападател и Светльо Петров ще се съберат с друг техен приятел - Петьо Костадинов-Полковника. Агентът, който е свързан с първия и последния трансфер на Тодоров зад граница заминава именно за Източен Лондон с юношеския национален нападател от академията в Етрополе Исмет Рамадан. Той бе поканен директно от ръководството чрез Главния координатор на операциите в Чалтън - Пол Синиър. Пол Синиър пък, работеше в Уест хем по времето на Тоди, а след това с Реднап и в Тотнъм и поддържа отлични отношения с Костадинов и уважава безкрайно Тодоров.
 
Отделно Светослав е приятел с мениджъра на отбора, обичаният от феновете Крис Пауъл, като заради своя треньор ултрасите наричат отбора си "Червената армия на Пауъл".

Следващата седмица ще бъде една хубава емоция за оставилия следа в английския футбол добричлия, а вероятно и първата стъпка към голямата игра на едно момче с мечти от Академия "Христо Стоичков". Също нападател.

В Чарлтън вече е вратарят Димитър Митов, също от етрополската академия, който само за 3 месеца стана капитан на отбора си и се развива по блестящ начин.