Баждеков: Не бъркайте Левски с Левски

Публикувано на: 06.12.2013 12:02

Автор: Проспорт.бг

©levski.bg
Константин Баждеков
Докладът на Сметната палата за МВР, засягащ неуредици при ползването на спортен комплекс "Георги Аспарухов", не касае футболен клуб Левски. Това обяви финансовият директор на “сините” Константин Баждеков.
 
Левски ползва съвсем законно предоставения от държавата терен. Нищо от изнесените данни не ни касае. Става дума за имоти в друг парцел. Това касае спортния клуб. Но недобронамерени трактовки на доклада на Сметната палата веднага насочиха вниманието към футболен клуб Левски. Такива констатации категорично нямат общо с истината. Имотът в комплекс "Георги Аспарухов" е един, но парцелите са различни. Футболен клуб Левски съвсем официално ползва предоставения терен и мога без колебание да кажа, че е добър стопанин. Направени са немалко разходи за подобряване на държавната собственост, която ни е дадена за ползване”, заяви Константин Баждеков, цитиран от вестник "24 часа".
 
От Сметната палата установиха, че МВР е плащало данъците на обекти в комплекса (и в плувен комплекс Спартак), а други са печелили. Според проверката СК Левски ползва спортния център на Герена без правно основание. Договорът бил изтекъл през април 2002 г. Според доклада част от обектите са с отпаднала необходимост за дейността на министерството.