Публичен отговор към читател на Проспорт.бг

Публикувано на: 06.12.2013 16:32

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
В един от коментарните прозорци наш читател пише: Въпрос към prosport.bg /Полковника/. Възможна ли е някаква журналистическа инициатива, проявена от гилдията или Вас лично, чрез която да се поиска официално становище на БФС, Прокуратура, НС, Правителство и т.н. по този въпрос (двойния стандарт в ползването на базите)?
 
Отговор: Такава инициатива, но не журналистическа, отдавна работи на всички фронтове и не получава разумни отговори. А често - никакви. Групата е съставена от абсолютно целия спектър на професионална подготовка и ангажименти, които съвременния свят може да предложи.
 
Според мен, времето за въпроси изтича. А дали и не е изтекло вече?
 
Тези дни бях много груб, силно невъзпитан и злъчен към голяма част от "гилдията". Осъждаям я, но не мога категорично да я съдя заради хляба.
 
Казват, че гладът бил по-силен от тока. Имам известни познания и опит с токовете. Завършил съм средно образование със специалност "Ядрена електроника". Покойният ми баща участва в пуска на Първи енергоблок на АЕЦ. Имам доста сериозен опит и с глада. Ако си сам се понася, но ако отговаряш и за други гърла не съм сигурен кое е вярно.
 
Гледах тези дни Цветан Недялков. Свири с "Диана експрес". Този световен солокитарист е принуден да свири чалга и да произвежда банички. Заради хляба.
 
Вероятно поради това пресолявам понякога манджата за зависимостите. Този сайт не е акумулирал 1 стотинка, винаги е списван доброволно и без нито една стотинка, хостването и другите разходи са от собствените ни джобове. Дори отразените два финала от Шампионската лига.  Затова и собствените инициативи невинаги могат да имат достатъчен за ефект мащаб.
 
Т.нар. от Вас "гилдия" не съществува. Тя е подчинена. Не купена. Подчинена. Вероятно защото никой не бил по-висок от хляба.
 
Светците са малцинство, а и не можем да им поискаме съвет. Всеки сам трябва да избере как ще храни духа си. И дали има сили за това...
 
Ето тези, които четете тук, а вие сте хиляди, можете да задавате свободно въпроси на описаните институции и свободно да ни изпращате отговорите. Ако ги получите. Някои не си падат по това. Дори, изобщо не си падат.