"Дейли Мейл" гласи Бербатов за Арсенал

Публикувано на: 08.12.2013 13:08

Автор: Проспорт.бг

©dailymail.co.uk
Информациите за трансфер на Димитър Бербатов в Арсенал може да се окажат верни. Българинът не крие желанието си да напусне Фулъм и това бе потвърдено от неговия личен агент Емил Данчев пред английските медии. Според "Daily Mail" никак не е малка вероятността 32-годишният нападател да остане в Лондон, но да смени екипа на "котиджърс" с този на Арсенал. Изданието твърди, че мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер гледа сериозно на възможността да привлече Берба, който макар да се е разписвал само веднъж във Висшата лига от началото на сезона, е доказан реализатор и бързо би паснал на стила на Арсенал.

Венгер със сигурност ще вземе централен нападател през януари, защото на този пост разполага само с Оливие Жиру и Никлас Бендтнер, но датчанинът е твърда резерва и рядко му се гласува доверие. В битката за титлата фрнацузинът ще има нужда от повече дълбочина на състава и Бербатов може да бъде много полезен. Не е за пренебрегване и това, че неговият договор с Фулъм изтича в края на сезона, което означава, че Арсенал може да го привлече за съвсем скромна сума.  В материала в "Daily Mail" се отбелязва още, че евентуален трансфер в Арсенал ще върне желанието за игра на Берба, който е доста апатичен в последно време.

Новият мениджър на Фулъм Рене Мюленстийн се надява българинът да остане на "Крейвън Котидж" и да помогне на тима да се стабилизира след слабото начало на сезона, но в същото време призна, че ако Бербатов иска да си тръгне, няма да му пречи.