Найденов: Има израстване

Публикувано на: 12.12.2013 20:46

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
“Третият гейм можеше да свърши много по-убедително. Водехме с 21:17 и пак допуснахме грешки, които можеха да ни костват гейма”, заяви старши-треньорът на българския Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Найден Найденов пред БНТ веднага след победата с 3:0 над словенския АЦХ Волей (Любляна) в Шампионската лига.

“Много съм щастлив от тази победа, но просто се ядосах на това, че пак влязохме в една серия... Говорим, искаме да не бъде така и пак се получава. Но хубавото накрая е, че успяхме този път във важния момент да си затворим гейма, което показва, че има израстване. В предишни мачове, например срещу италианския Копра Елиор (Пиаченца) или този в Словения, изпускахме нашите геймове и оттам се получаваше спад. Когато загубиш един спечелен гейм, нещата малко се променят", каза още треньорът.

"Хубаво е, че сега успяхме да спечелим първия. Оттам вече самочувствието ни и самата игра вече беше това, което трябваше да бъде. За пореден път казвам, че това участие в Шампионската лига е едно учение за момчетата", завърши Найденов.