Спасиха майсторски старта на сезона в Банско

Публикувано на: 14.12.2013 14:42

Автор: Спортал.бг

©
Световният шампион по ски алпийски дисциплини от 97-а и победител в рали "Париж - Дакар" (2006) Люк Алфан откри сезона в Банско. Той се спусна по пистата, давайки официалния старт за любителите на зимните спортове.

Минути преди спускането обаче, любителски камери успяха да заснемат ситуацията, която се разви изцяло зад кулисите. Организаторите запазиха случката в тайна, но любопитните зрители качиха клиповете на същия ден в социалните мрежи. Във видео-клиповете ясно виждаме как броени минути преди спускането, Люк Алфан разбира, че ските му са забравени в хотела. Отказвайки да се спуска със ски под наем, или на заем от организаторите, той попада на див късмет.

Организаторите реагират бързо и пращат свой шофьор с умения, достойни за "Париж - Дакар", който успява за отрицателно време да измине пътя, изпълнен със заледени участъци и опасни завои от Бъндеришка поляна до Банско и обратно. След инфарктната ситуация, за която публиката не подозираше нищо, Люк Алфан направи своето символично спускане и сезонът бе официално открит.