Египетски нападател сваля претенции заради ЦСКА

Публикувано на: 16.12.2013 11:32

Автор: Проспорт.бг

©hurriyetdailynews.com
ЦСКА е на път да се подсили с класен нападател, твърди "Меридиан Мач". Неговото име е Ахмед Абд Ел-Захер - 28-годишен египтянин, който е собственост на местния гранд Ал Ахли. Самият играч е откритие на Стойчо Младенов от времето, когато треньорът водеше местния ЕНППИ.
 
Само за да дойде на "Българска армия", ЕлЗахер е готов да намали заплатата си близо 5 пъти. До момента в Ал Ахли той получаваше по 50 000 долара на месец, докато в ЦСКА таванът е 15 000 лева или около 9000 долара.
 
Има и още нещо, което засилва египетския национал към България. Той е в конфликт с ръководството на своя клуб и единственият шанс да играе, е да подпише с ЦСКА, тъй като от Ал Ахли не желаят да го пращат в свой конкурент от местното първенство. Ако той подпише с "червените" при следващ трансфер, настоящият отбор на Ел-Захер ще вземе 90% от трансферната сума, което е доста изкушаващо.
 
Ако все пак от Ал Ахли не пуснат своя нападател, ЦСКА има резервен вариант, който също е африканец. Става въпрос за национала на Кабо Верде - Жорже Сантос до Росарио, по-известен като Рамбе. Той е собственост на Беленензеш, но играе под наем във втородивизионния Фарензе, където в 14 мача той е отбелязал 10 гола.
 
Уточнение на Проспорт.бг: Ал-Захер не е просто в конфликт с клуба, а е суспендиран и няма право да играе половин година по политически съображения, а заплатата му е спряна. Този факт бе съобщен наскоро от министъра на спорта на Египет, нещо за което информирахме. А що се отнася до Беленензеш, то припомняме, че това е португалския клуб, с който Стойчо Младенов постигна най-големите си успехи зад граница.