Марек не успя да развали празника на Тур

Публикувано на: 18.12.2013 23:51

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Костадинов, Проспорт.бг
Волейболният шампион на България Марек Юнион-Ивкони завърши със загуба груповата фаза и тазгодишното издание на Шампионската лига. Дупничани отстъпиха с 0:3 (17:25, 15:25, 22:25) при гостуването си на френския Тур. По този начин Марек не успя да развали празника на местния тим, който в днешния ден записа своя мач номер 100 в надпреварата.

Интересното е, че първата среща е точно преди 10 години. Само сезон по-късно Тур печели Шампионската лига, когато в състава му е Владимир Николов. По този повод Владо, с още няколко състезатели от тогавашния отбор, бе гост на двубоя.

Преди неговото начало всички те получиха по една юбилейна бутилка с червено вино, след което в компания изгледаха мача. За съжаление обаче българският тим бе далеч от добрата си форма в миналия кръг, когато се наложи с 3:0 над АЦХ Любляна в Самоков.

Лошо посрещане и нестабилен сервис се оказаха причината дупничани да не успеят да направят нещо в двубоя. А след него в класирането Марек остава последен с три точки в актива си.