Изгониха Менди, Проспорт уточнява

Публикувано на: 28.12.2013 23:35

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА може да остане без един от най-добрите си играчи от есента - Джаксън Менди. Сенегалецът е пред трансфер в друго първенство, пише вестник "Стандарт". 
 
Защитникът е обявил пред ръководството, че се чувства обиден от отношението към най-добрите му приятели в отбора Мамади Сидибе и Омар Косоко. 
 
По-малко от 24 часа след загубата от Левски за Купата на 19 декември, двамата бяха изритани на бърза ръка. 
 
На всичкото отгоре, веднага след двубоя пък част от феновете налетяха на бой на тъмнокожи футболисти на "червените". Менди обаче не беше сред тях. 
 
Според изданието обаче има и друга причина. Мениджъри мътят главата на сенегалеца, че ще му намерят отбор в Турция, който да му даде доста по-солидна заплата. 
 
В ЦСКА той взима по 11 735 лв. на месец. Обещанията са в друг отбор да взима минимум два пъти повече. 
 
На "Армията" едва ли ще спрат бранителя си, защото той е един от малкото конвертируеми играчи в момента. А парите от трансфера му са необходими за оцеляването на клуба. 
 
Самият Менди днес написа многозначително във Фейсбук: "Край!". Феновете го молят да остане, но той едва ли ще се появи на първата тренировка на 4 януари. 
 
Въпроси на Проспорт.бг: Как авторът, или принуденият автор, си представя напускане, без плащане при действащ договор и уредени финансови взаимоотношения? Расисткият мотив звучи, като упражнение за кретени, така ли е? Абе, хора, за вас празници няма ли? Вярно е, че положението в другия лагер е отчайващо, вярно е, че сте свързани, но няма ли за вас почивка? А и кой ви е казал, че Джаксън е партия със Сидибе и Косоко? Пред кое точно ръководство е обявил, че иска да си ходи?
 
Уточнение на Проспорт.бг: На личния профил на Джаксън не пише никакъв "Край!". А последният пост е от 25 декември и гласи: I be that pretty mother fucker. А предпоследният е от 17 декември с текст: Thursday. Разбираме, че няма нищо по-лесно от създаването на фалшив профил, но ние сме от тези, които поддържаме приятелски контакт с Джаксън и с огорчение се налага да уточняваме. Включително, че Джаксън винаги може да си тръгне нанякъде, но и някой трябва да си плати. По наши сметки около 1.5 милиона евро. Съжаляваме, но струва доста и не се продава на всяка цена. Препоръчваме на обратния лагер да се насочи към руския Урал. Търси опорен полузащитник. Те имат един. Парите няма да им стигнат за сектор, но ще закърпят календара и банкета на 24 май.
  
Въпрос извън темата: Какво се случва, ще вземат ли 6 точки на ЦСКА или и тук палецът попада в анатомично отверстие?