Треньор в Англия заложил пръст заради Митов

Публикувано на: 06.01.2014 22:05

Автор: Проспорт.бг

©uk.eurosport.yahoo.com
Бен Робъртс
Във вторник Димитър Митов излиза в мач срещу Тотнъм в резервния състав до 21 години.
 
Това е поредният бонус за младия български вратар, който на 22-ри, този месец, навършва 17 години.
 
За рождения ден на възпитаника на Академия "Христо Стоичков" от Етрополе ще пътува и неговото семейство по покана на лондонския му клуб Чарлтън.  Вече е ясно, че семейството му ще бъда настанено в хотел "Холидей Инн" в Източен Лондон. Визитата бе уточнена преди Коледа при посещението на агента на играча. Близките на Митов летят на 20 януари за Лондон и се прибират на 24-и.
 
"През декември, когато бях в Чарлтън с Исмет Рамадан си поговорих с наставника на вратарите на първия отбор Бен Робъртс. Разясних му, че след като са отнели капитанската лента на Митов в националния отбор по гаменски начин съм поел ангажимент пред медиите, че могат да ми отрежат кутрето на дясната ръка, ако Димитър Митов не пази във Висшата лига на Англия до 21-ата си година. Бен ме погледна и отсече - Петьо, сложи и моя пръст!", споделя агентът на играча Петьо Костадинов-Полковника.
 
В момента и двамата вратари на етрополската школа показват отлични качества. Само преди ден Димитър Евтимов, който е с 4 години по-голям и е младежки национал на България, бе на пейката при разгромната победа на Нотингам над Уест Хем с 5:0 за ФА къп.