Коментар от Вердер Бремен за цел на ЦСКА

Публикувано на: 08.01.2014 10:24

Автор: Проспорт.бг

©sportzdk.ba
Ясмин Мешанович с екипа на националния отбор.
Вече просветна името на единпот нападателите, от които се интересува ЦСКА, и с който вече е имал контакт. Ясмин Мешанович. Босненец. От Челик Зеница. Младежки национал. 
 
Роден е на 6 януари 1992 година. Стартира професионалната си кариера в Слобода Тузла. За Челик до момента през сезона е вкарал 6 гола, а за младежкия национален отбор - 3. Последните му две попадения са при победата на Челик, като гост на Велес с 2:0 на 30 ноември.
 
Доколкото Мешанович не е анонимник и по традиция босненските играчи са изкъсо проследявани от германските отбори, то ето какво написа накратко в писмо член на скаутския екип на Вердер Бремен за Проспорт.бг. Информация, която трудно може да се намери. Именно той е гледал много пъти играча.
 
"Той е концентриран по посока на вратата и това му помага, но Мешанович е мислещ играч. При това има много бързо мислене и решава светкавично. Ако водим суха статистика, може и да не е впечатляващ, но всъщност той е отборен играч и е много полезен за останалите. Притежава впечатлавяща техника, която е много важна. Играе изключително точно, с много сериозен поглед върху играта. Бърз е. Не изключвам скоро той да бъде в някоя от големите лиги в Европа."
 
Говори се, че към Ясмин има интерес и от белгийския Мехелен. Не е изключено, има холандски агент. Но е голяма вероятността да предпочете балканска стъпка и голям отбор, преди да отиде в големите шампионати.
 
Според нашия германски приятел, Вердер се въздържа основно, заради нетипичната за германските разбирания физика на играча. Той е прилично висок - 183 см, но не е мощен физически.
 
Във връзка с разбиранията за физическа мощ в Германия са все по-внимателни. Особено след случая с Марко Ройс, който преди няколко години бе отписан, а днес има цена от 40 милиона.