В неделя тръгва 3х3 турнир на "Армията"

Публикувано на: 13.01.2014 15:16

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Идната неделя, 19 януари от 17.00ч., в зала „Румен Пейчев“ на стадион "Българска Армия" ще се проведе първият турнир по 3х3 баскетбол от новоучредената Столична 3х3 Лига. Състезанието е за мъже във възрастова категория над 18 години, а организаторите са си поставили за цел да съберат най-добрите играчи от София.
 
Създаването на Столична 3х3 Лига е логичното продължение на миналогодишните турнири, организирани от БК ЦСКА на същото място. През 2014 ще бъдат проведени повече състезания, още по-добре организирани, а за участници и зрители ще има много приятни изненади. Лигата ще бъде един от турнирите по 3х3 в нашата страна, утвърдени от международната баскетболна федерация ФИБА и резултатите, от които ще важат за световната системата за ранкинг на играчите 3x3planet. Турнирите на Столичната 3х3 Лига ще бъдат и своеобразна квалификация за български отбори на международни състезания от FIBA 3x3 World Tour 2014.
 
Системата на състезанията през сезона е така замислена, че възможно най-широк кръг отбори, да могат да вземат участие в надпреварите. В уикендите до месец юни ще бъдат проведени десетина турнира. От вътрешната ранглиста на Лигата ще бъдат излъчени четирите най-добри отбора, които ще придобият право да играят на състезание, директна квалификация за международен турнир извън страната. Освен това Столичната 3х3 Лига ще организира 3х3 турнир за Наградата на София през месец юни, на който освен най-добрите отбори от региона, ще бъдат поканени тимове от други градове и специални гости
 
Съвместно с другите 3х3 лиги в страната, в началото на лятото ще се изиграе и турнир на най-добрите отбори, който ще класира българските представители на международни състезания от FIBA 3x3 World Tour 2014.
 
Всеки турнир на Столичната 3х3 Лига ще бъде отворен за до 16 отбора, съставени от четирима (3+1) състезатели. Тимовете могат да участват в избран от тях брой турнири и в зависимост от резултатите си ще печелят точки, както за вътрешната ранглиста, така и за световната 3x3planet.
 
Всеки турнир ще има собствен награден фонд, както следва:
1-во място – 100лв.
2-ро място – 70лв.
3-то място – 50лв.
4-то място – 30лв.
 
Записването ще се извършва на интернет платформата на ФИБА www.3x3planet.com и ще е активно до деня преди съответния турнир. За целта всеки играч трябва да си направи регистрация на сайта и един от отбора да го регистрира за съответния турнир.
 
Мачовете ще се играят по официалните правила на ФИБА за баскетбол 3х3.
Такса за участие за всеки турнир – 30лв. на отбор, които се внасят в деня на състезанието.