Левски не бил платил лагера от миналото лято

Публикувано на: 25.01.2014 10:12

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Наред със задълженията, които Левски трябва да покрие, за да вземе професионален лиценз за следващия сезон, "сините“ имат да погасяват и други просрочени плащания, пише "Тема: Спорт". Едно от тях е за проведения летен лагер в Австрия. "Сините“ се готвиха в базата Линдабрун от 17 до 30 юни. Там изиграха и четири контроли - с бразилския Арапонгас, австрийския Матерсбург, Металург (Донецк) и Амкар (Перм). Левскарите обаче не са се издължили напълно на домакините. Това е странно, тъй като клубът години наред отсяда в тази база. Традицията бе въведена още от времето на Станимир Стоилов на "Герена".

Левски изпитва сериозни финансови затруднения и това вече е всеизвестен факт. Бившият треньор на клуба Славиша Йоканович заяви, че ще съди клуба. Причината е, че до 15 януари е трябвало да бъде изчистена неустойката по предсрочното прекратяване на контракта му. Сърбинът има да взима около 100 хиляди лева. Пари имат да получават и помощниците му Дражен Болич и Александър Янкович. Немалки суми чакат и бившите играчи на клуба Рамон Лопес, Жоао Силва и Кристовао Рамос. А бургаския Черноморец има да прибира пари от трансфера на Пламен Димов.

Левски прави всичко възможно да продаде до затварянето на трансферния прозорец Владимир Гаджев и Гари Родригес. С част от средствата, получени за тях, ръководството на "сините“ планира да погаси задълженията, свързани с предстоящото лицензиране.