Разпада ли се академията в Етрополе?

Публикувано на: 27.01.2014 19:19

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Разпада ли се футболната академия на Чавдар (Етрополе), носеща името на най-големия в историята на любимата игра у нас Христо Стоичков? Такива мълва се носи из футболните среди, след като през миналата седмица Viasport.bg официално публикува материали за новопривлечени деца и юноши в школите на Литекс и Лудогорец. Голяма част от тях - кадри на Етрополе.
 
По данни на Viasport.bg около 16 подрастващи са напуснали малкото балканско градче в различни посоки тази зима. Те са от възрастите 1995, 1996, 1997, 1998 и 1999. А тревожни сигнали към играчи и родители тръгнаха още през лятото на 2013-а, когато бе закрит мъжкият състав. С което, на практика, Чавдар (Етрополе) отстъпи от позицията на водеща ДЮШ и прие поддържаща роля.
 
Потърсихме Димитър Хаджиев, шеф на академията и директор на клуба, за повече яснота. "Не само че не сме пред закриване, а имахме проблем с настаняването, защото дойдоха твърде много деца, коментира специалистът. В този момент при нас живеят, хранят се и тренират точно 123-ма футболисти. Петима нови дойдоха в набор 1999 - четирима от благоевградския регион и един от София.
 
Не казвам имена на клубове от коректност към колегите, все още не сме картотекирали въпросните попълнения. И не всички ще останат при нас. Някои карат проби. Деветима привлякохме при родените 1998 г. - по двама от Бургас и Благоевград, четирима от София, един от Плевен. С тях формациите ни ще станат по-силни."
 
Хаджиев говори и за ситуацията с младшата в Елитната до 17 г. (родени след 1 януари 1997 г.). Половин отбор си тръгна от Етрополе - трима в посока Лудогорец и още толкова към Берое. А тимът записа доста колеблива есен и заема 12-ото място, само на 5 точки е от зоната на изпадащите.
 
 
Чавдар U17 (набор 1997) ще има коренно различен облик през пролетта
 
"От всичките петима, които напуснаха този набор сега, съжалявам само за един - Кристиян Джамов. Останалите не ни вършеха работа, тежаха в определени моменти, рече Хаджиев. Те си бяха затръгвали още преди старта на миналия сезон. Заради тях е колебливото представяне в Елитната до 17 - бяха непостоянни, играеха без желание и с прекомерно самочувствие.
 
Някои постъпиха некоректно, защото тук ги направихме хора и футболисти. Но аз им желая успех, дано се развият. Прав им път. Сега попълнихме набора с момчета, родени 1998 г. и аз ви гарантирам, че той ще е по-силен и много по-постоянен."
 
"Изобщо не сме притеснени, няма драма. При нас тече нормален тренировъчен и учебен процес. Отборите се готвят на изкуствения терен и в залата. Чакаме пролетния полусезон", завърши Хаджиев.