Емил Данчев щял да бъде виновен, че осигурил милиони в джоба на другите

Публикувано на: 28.01.2014 09:29

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Емил Данчев
Ако трансферът на Владимир Гаджев в украинския Севастопол се провали, причината ще бъде агентът на играча Емил Данчев, оплакаха се от "Герена" пред "Меридиан Мач". В момента финализирането се бави заради комисионата на мениджъра, Данчев искал да прибере пари и от двете страни. 
 
От Левски не са склонни да плащат на мениджъра. Играчът също е категоричен, че няма да отстъпи от това, което е договорил за себе си. Украинците пък не са съгласни да поемат цялата комисионна, при положение че ще преведат на "сините" 350 000 евро за национала. 
 
Възможно е обаче Данчев да отстъпи и до края на трансферния прозорец да прати своя клиент в по-силното украинско първенство. Самият Гаджев е показал за пореден път лоялност към "сините". Халфът е обявил на треньора Антони Здравков, че има желание да вземе участие в контролата с Черноморец, спечелена от столичани с 5:3. Очакваше се именно поради интереса на Севастопол Гаджев да бъде запазен, но в крайна сметка бе титуляр. Гаджев обаче е гарантирал, че има желание да играе на "Герена" и няма намерение да се пази в подготовката на "сините". 
 
В същото време слуховете вече пратиха друг играч на Левски в Севастопол. Според "Лайвспорт" ако Гаджев не се разбере с украинския клуб, Ангел Червенков ще се опита да вземе Орлин Старокин. Договорът на юношата на ЦСКА също изтича през лятото.
 
Коментар на Проспорт.бг: Данчев не е от вчера в "цирка", за да си позволи левашки ход, който е забранен. От друга страна е цинично да бъде винен агентът за това, че си търсел възнаграждението за свършената работа. Защото в конкретния случай това е негова, а не на клуба или играча работа. Защитил е интересите на всички страни и повече от нормално е да потърси защита на своите.