Какви са шансовете на Мораеш за ЦСКА?

Публикувано на: 30.01.2014 17:57

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©cska.bg
Жуниор Мораеш държи вратата към ЦСКА отворена. Това става ясно от преноса на новини от столицата на желязната руда и каменните въглища Донецк към катеричките от Борисовата градина в София.

Мнозина приеха прекратяването на договора на Велизар Димитров с Металург за изненада. Още повече, че за перничанина се говореше, че ще му бъде предложен ръководен пост.

Работата е там, че по-малкият в сравнение с Шахтьор тим от Донецк е изправен пред финансови несгоди и се опитва в движение да реши някои задачи.

До трансфер на Мораеш в Хановер не се стигна, работи се по такъв за Леверкузен. Финансова група у нас обаче, съставена от верни привърженици на ЦСКА, следи изкъсо обстановката и има готовност да направи необходимото Жуниор да пристигне на "Армията", като преотстъпен през пролетта, за да помогне в преследването на целите пред ЦСКА. Шахтьор пък прави жест към съгражданите си от Металярг и им дава за този период със статут на преотстъпен арменския национал Кеворк Газарян.

Мораеш върви с много висок коефициент на ефективност в Металург и в 39 мача е вкарал 21 гола. Преди два дни пък заби победното попадение за победата с 3:2 над Динамо Загреб в контролен мач, игран в Турция.

Според същата финансова група шансовете за привличането на Мораеш през пролетта са по-високи от 50 процента. А при такова развитие през следващата седмица, кариоката просто трябва да смени един хотел с друг в Белек.