Интелектуалецът се бунтува в коментар: Ало, ЦСКА! Венци Христов да не е Роналдо?

Публикувано на: 31.01.2014 19:13

Автор: Проспорт.бг

©sbj-bg.eu
Филип Петрунов
Вече почти две седмици ставам и лягам с трансферната сага Венци Христов. Честно, започна да ми се повдига от това нещо. То не беше "Идва до часове“, "Стойне Манолов откупил правата му“, "Томов обеща да доведе Христов“ и т.н. и т.н. Сега обаче се замислям кой всъщност е този футболист? Да попадна в селекцията на Любо Пенев, вкара няколко гола за Берое, но нищо повече.

Тук обаче идва един доста сериозен проблем. Поне последното изказване на Томов е, че никой няма да му взима правата, а лично ЦСКА ще си плати исканата сума. Тя обаче е доста стряскаща. Наистина ли това момче струва 500 хиляди лева? Или тук отново има забъркани сериозни комисионни. Стойчо Младенов, който с цялата си наглост в "оздравителната година“ си позволява лукса да се разписва под 20 000 лева, сега иска да вземе този играч за половин милион лева.

Честно, това не го разбирам. Ако наистина „червените“ имат излишни пари, то нека първо си платят задълженията, да си оправят малко текущите разходи като заплати премии и чак тогава да се хвърлят с такива трансфери.

А каква е гаранцията, че Христов е необходимата голова машина за ЦСКА? Свидетели сме на много подобни нападатели, които са чакани като месия, а после тотално разочароват. На прима виста се сещам за Георги Христов от Ботев Пловдив. Отиде в Левски, и когато вкара гол, "сините“ правеха банкет.

Чудно ми е обаче защо приближените журналисти около Стойчо Младенов не му задават този въпрос. Много ми е интересно какво ще обяснява на феновете, с които добре се заиграва, ако Венци Христов се окаже кръгла нула.


Да не говорим за играчите, които бяха взети през зимната пауза. ЦСКА разполага с 6 централни защитници, половин дузина нападатели, последният с особена визитка. Става дума за Гуидо Ди Вани. Във визитката му пише за последната година 16 мача и 0 гола. Ето това е точният човек за ЦСКА.

Забележка: Коментарът под заглавие "Ало, ЦСКА! Венци Христов да не е Роналдо?" е на известния интелектуалец и неповторим творец Филип Петрунов в livesport.bg Поклон пред такива капацитети и радетели за истината! За съжаление е, че не е специален пратеник по заслуги. ЦСКА можеше вместо да отделя пари за трансфери и заплати, да организира свикнали на екстри медии. За комфорт. Впрочем, Венци не е Роналдо. Португалецът струва повече. Сигурно е заради "Златната топка".

Коментар на Проспорт.бг: Че статистиката на Ди Вани е 16 мача и 0 гола - няма спор. Но привличането на Ди Вани е печалба още на входа от 450 000 евро или около 900 000 лева по софрониевския курс...Той дори само заради това може да бъде с перманентен свободен трансфер...