ЦСКА не е "черно тото", а тежка черна схема

Публикувано на: 02.02.2014 19:48

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
"Ето, случаят с Ди Вани, който стана публичен, днес пишем писмо до ФИФА, тъй като там са 4 дела на обща сума почти 1 милион евро. Поне за това, за Ди Вани, сме сто процента убедени, че е престъпление, самият състезател каза и подписа декларация, че такъв подпис не е полагал. Значи, замесени са и португалци, и българи в цялата тази история и сега въпросът е прокуратурата да си свърши работата. Както и ФИФА.
 
- Кой има изгода от този случай? Казвате - и българи...
- Аз примери няма да кажа, тъй като тече разследване, ние сме дали нашите съображения. Но това са псевдоадвокати-българи плюс техни партньори зад граница, които на базата на един предварителен договор, очевидно сключен не без корист, си приписват вземане от 400 000 евро. Самият състезател не е стъпвал в България, но е имал такъв договор. Същевременно - доколко бившите собственици са замесени аз не мога да отговоря, но със сигурност има замесени други. И подобни случаи не са един и два, имаме още десетки. Примерно, един състезател, който е играл три месеца, след това не са му прекъсвали договора още пет месеца и той ни осъжда за приличната сума от 120 000. Или да кажем - известният италиански случай, за който се писа, който е направил 4 сделки. Парите от сделките са отишли в "Титан Спорт" - стара схема. Така че подобни престъпни схеми се допускат, защото Футболният съюз не влиза в дълбочина. Защото нямаме Национален одитен център с единен стандарт, за да може да се вижда всичко чисто, както е на Запад. Всеки говори каквото си иска, купува дадени медии или журналисти, надпреварват се скандали и разправии, в крайна сметка всичко отива на дъното."
 
Това е част от интервюто на Александър Томов пред БиТиВи. Тази част задължава не само ФИФА, а още:

1. Прокуратурата на България. По същество. Ударно и безкомпромисно. Докато засегнатите измислят маскаради и пробутват дела от регистъра СГС;
2. Намеса и проверка на съответния орган по сигурността на българската футболна централа;
3. Сезиране на прокуратурите на други страни, в които има участници в престъпната схема;
4. Трайна памет и последователно преследване на всички застанали на изхода на огромната тръба за източване на ЦСКА;
5. Случаят с Ди Вани да бъде разпратен не само до ФИФА, но и до всички големи световни информационни агенции и да се бие камбаната. Светът не играе само "черно тото", светът е на тъмно за лошите практики очернящи великия спорт.