Българка номер 1 в тениса в Европа

Публикувано на: 13.02.2014 15:51

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Българката Цветелина Николова бе избрана за най-добра тенисистка в Европа във възрастовата група 40 - 45 години. Титлата се присъжда от Тенис Европа за забележителните резултати на пловдивчанката в турнирите за ветерани през миналия сезон, които я изкачиха на върха на световната ранглиста, където е и в момента.

Почетните медали и сертификати на носителите на наградите в различните възрастови категории (от +35 години до +85 г.) ще бъдат връчени на представители на техните федерации по време на годишната среща на Тенис Европа в София през март. Николова е първата българка, която е избрана за №1 при ветераните. Тя получи това признание, защото от  9 месеца е начело в световната ранглиста.

Цветелина, която е бивша състезателка за "Фед къп", стана първата тенисистка изобщо, била едновременно начело на класациите на единично, двойки и смесени двойки в продължение на два месеца. През 2013 година Николова спечели титлите от турнирите за ветерани от най-високата първа категория в Порту Алегре, Сантяго, Буенос Айрес и Майорка. А преди дни българката победи и в Хобарт.