Набъркаха и Иван Иванов в калташки сценарий за ЦСКА

Публикувано на: 19.02.2014 07:36

Автор: Проспорт.бг

©Фейсбук
ЦСКА дължи много сериозна сума на Иван Иванов. Футболист номер 1 на България за 2013 година е поредният, чиито взимания са пряко свързани с лиценза на клуба за новия сезон.

Според информация на "Тема: Спорт" бранителят на Базел има да получава 15% от трансферната сума при преминаването си от ЦСКА в Алания (Владикавказ) през 2010 година. Той бе продаден там за 1,2 млн. евро, което означава, че "червените" му дължат 180 000 евро, или 360 000 лева, без да включваме начислените вече сериозни лихви.

Преди малко повече от месец Иванов е провел разговор с Александър Томов, по време на който е декларирал желание да се откаже от 200 000 лева и да получи само 160 000, при това на два транша. Първоначално от клуба са се съгласили.

До момента обаче от ЦСКА не са подписали отдавна подготвеното споразумение и не са извършили никакви плащания. Заради това случаят вече е отнесен към УЕФА, която ще разгледа целия дълг към бранителя, а не само 160-те хиляди лева, на които той се е съгласил устно, но не са били оформени като официално споразумение.

Малки въпроси на Проспорт.бг:
Към кой е отнесен случая? Към УЕФА ли? Хайде малко на училище и по-сериозно! Службата на малката по състав и качество групичка си е служба.  И все пак.