Ботев-Лудогорец 2:2, впечатляващ Хамза

Публикувано на: 23.02.2014 15:52

Автор: Проспорт.бг

©plovdiv24.bg
Юнес Хамза
Ботев направи 2:2 срещу Лудогорец в много качествен двубой от 24-ия кръг на А група. Мачът се игра на базата в Коматево заради основната реконструкция на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Всички, които са гледали сблъсъка, със сигурност са усетили мириса на много качествен футбол, с много обрати и вълнуващи изпълнители.

Особено внимание обаче следва да се отдели на централния нападател на "канарчетата" Юнес Хамза. Твърди се, че тунизийският национал, който бе привлечен от румънския елитен Петролул получава няколко десетки хиляди евро заплата, но само този мач е достатъчен да се обобщи, че този състезател е комплимент за българския шампионат. Играч над средното европейско равнище. Дали има икономическа обосновка е друг коментар, но качеството му без никакво съмнение е вълнуващо. съвсем логично и зрителите избраха Хамза за играч на мача.

При това развитие на мачовете от вчерашния и днешния ден става ясно, че ако ЦСКА вземе гостуването на Черноморец в понеделник, то армейците ще се изкачат на трета позиция.

Двубоят между Литекс и Берое има важно значение и за двата състава. За Литекс в преследването на първата позиция, за Берое - влизането в първата седмица, след отчайващата игра на Черно море в Гоце Делчев.

Батев(Пд) - Лудогорец 2:2

1:0 Юнес Хамза (14);
1:1 Козмин Моци (23);
2:1 Юнес Хамза (52);
2:2 Върджил Мисиджан (63).