Стойчо Стоев: Не са важни ритуалите ми, а да имаме самочувствие срещу Лацио

Публикувано на: 26.02.2014 21:02

Автор: Проспорт.бг

©Мегаспорт
Наставникът на Лудогорец - Стойчо Стоев, даде официалната си пресконференция преди 1/16-финалния мач-реванш срещу Лацио от турнира Лига Европа.

Треньорът на "зелените" заяви, че е оптимист и вярва, че "орлите" ще успеят да отстранят именития си опонент. Стоев заяви, че мечтата на разградчани е да преодолеят Лацио, но никой не може да отнеме мечтите на клуба за финал в надпреварата.

„Един мач, който във времето отдавна не се е случвал в българския футбол. Отдава ни се възможност да продължим в една много напреднала фаза на турнира. Лацио със сигурност не са очаквали, че ще загубят вкъщи. По принцип Лига Европа е един турнир, в който Лацио участва за престиж. Това им се явява важен мач. Оценяваме го като факт. Наясно сме, че Лацио ще направи всичко възможно, за да ни отстрани. По-важно е какво ще направим ние. Знаем какви са очакванията. Хората се надяват да ги отстраним. Предполагам, че утре на стадиона ще дойдат доста хора. Надявам се да ги зарадваме с добра игра и да ги отстраним", коментира Стоев.

„Няма как да ги подценим. Това ще е кощунство за мен. По-скоро се притеснявам, че футболистите могат да излязат пренавити. Искам те да излязат спокойни и уверени. Светослав Дяков е ключов играч. Имаме достатъчно състезатели и в последно време се вижда, че отборът е окомплектован добре. Надявам се да не се почувства неговото отсъствие", добави треньорът на Лудогорец.

„Нормално е Лацио да има необходимото самочувствие и увереност, че може да ни преодолее. Ние добихме също увереност, че може да играем добре в Европа. Надявам се, че ще продължим напред. Имаме някакво предимство от мача в Рим. Няма да излезем с мисълта, че сме фаворити. Ще излезем с мисълта, че мачът ще се реши утре. Ние сме един отбор, който е с едни гърди пред Лацио. Все още български отбор не е стигал до това ниво да каже, че е фаворит пред италианския. Растем като отбор, което е важно. Има обаче да извървим един път, за да стигнем до там, че ние да бъдем поставени като фаворити спрямо Лацио. Всички са здрави и са на линия. Въобще не мисля за Валенсия. Мисля за Лацио"

„Може би никой не си е представял, че Лудогорец може да стигне до тук. Добихме увереност в течение на мачовете и добра игра. Наслаждаваме се на турнира и искрено се надяваме да продължим напред. Мечтите на човек никой не може да ги отнеме. На този етап мечтаем да отстраним Лацио. Надявам се да не се стига до отпадане от Лацио, а ако се стигне, да го преживеем по европейски. Естествено, че си имам ритуали. По-важното е утре футболистите да излязат уверени с нужното самочувствие", каза още Стойчо Стоев.