Евакуираха Николай Костов и Таврия, Венци Христов още не е официално в Металург Донецк

Публикувано на: 02.03.2014 20:04

Автор: Агенция Фокус

©Проспорт,бг
Металург, халфове и нападатели към 2 март 2014 година
Отборът на Таврия, начело с бившия треньор на Левски Николай Костов, бе евакуиран от Симферопол. Футболистите,  заедно с целия спортно-технически щаб, вече се намират в Донецк.

Пътуването е било с автобус, тъй като въздушното пространство над Симферопол е затворено заради размириците. Както е известно, в Таврия се подвизават трима футболисти, които доскоро играеха в българското първенство – Бобан Грънчаров, Нуно Пинто и Давид Каядо.

След евакуицията в Донецк излезе информация, че Таврия в следващите часове се очаква да замине на лагер в Турция. Стартът на пролетния полусезон във футболното първенство на Украйна бе отложен за неопределено време. Много е вероятно някои отбори да освободят футболистите си без финансови претенции, ако кризата в Украйна продължи още няколко дни. Това най-вече ще засегне чуждестранните играчи, които са собственост на украински отбори.

Новопривлечените пък най-вероятно няма да бъдат картотекирани. Такъв е случая и с Венцислав Христов, който все още не е обявен официално от Металург Донецк за ново попълнение. Берое обяви, че е подписал договор за преотстъпване на играча срещу 50 000 евро. но форсмажорните обстоятелства и пълната мобилизация на украинската армия могат да доведат до драстични промени. Интересното е, че Таврия успя да официализира преминаването на Бобан Грънчаров, Нуно Пинто и Давид Каядо.  Разбира се те преминаха далеч преди събитията да станат толкова опасни за живота.