Изгониха Узунов от Локо (Пд), подкокоросвал феновете срещу правителството

Публикувано на: 07.03.2014 15:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ръководството на Локомотив (Пд) освобождава с днешна дата - 7 март 2014 година, административния директор Атанас Узунов от заеманата от него длъжност в клуба. Мотивите на ръководството за това решение са:

- Г-н Узунов използва служебното си положение в Локомотив за влияние върху привържениците на клуба и те да участват в политически акции срещу законно избраното правителство на Република България.

- Ние като спортен клуб не искаме името на Локомотив Пловдив да бъде замесвано в политическа дейност от политически ангажирано лице, каквото е Атанас Узунов.

- Разграничаваме се от Атанас Узунов, защото той се занимава с политика и според нас влияе на част от привържениците, а клубът не иска друга битка, освен тази на спортния терен.

- Видно е, че при сегашната законно избрана власт животът в държавата се подобрява. Не сме против властта и искаме името на клуба да бъде свързано само със спорт и да сме встрани от политическите борби.

- Предстоят ни тежки битки на футболния терен и вярваме, че отборът и привържениците ще бъдем единни в името на доброто бъдеще на клуб с традиции, какъвто е Локомотив (Пд).

- Оттук нататък ръководството се ангажира с назначения на позиции за работа в клуба на хора, свързани с идеята Локомотив. Вярваме, че така ще бъде напълно прозрачна дейността на любимия ни клуб.

Да, имахме разговор с господин Динев. Казах му, че от политика няма да се откажа. На мен не могат да ми се поставят условия. Никой не може да ми забрани да се занимавам с политика. Това е част от живота ми. Мисля, че много хора го правят и едновременно с това работят. Няма да се поддам на натиск. Така Атанас Узунов коментира пред Plovdiv24.bg освобождаването си от Локомотив.

По-късно пред журналисти Узунов заяви следното:

"Сутринта имах среща с Коко Динев и в крайна сметка решихме, че е по-добре да напусна клуба, за да не се създават политически проблеми. Защо казвам политически проблеми? Да, аз не отричам общински съветник съм от квотата на ГЕРБ и няма да се подам на политически натиск. Няма да постъпя както някои колеги от министерски съвет, както и други от общински съвет. Оставам член на партия ГЕРБ и общински съветник от квотата на ГЕРБ. Нормално ще напусна клуба", коментира Узунов пред журналисти.

"Всеки един от феновете независимо от който и клуб, има право на политически пристрастия. Дали феновете на Локо са от ГЕРБ, БСП или друга партия аз не мога да им влия. Когато човек си е дал сърцето и душата за нещо, той трябва да е мъж и да отстоява позициите си", продължи Узунов.

"Обичам Локомотив и ще бъде верен на него. С ръководството на клуба ще запазим добрия тон и взаимно ще си помагаме с каквото можем", каза още бившия административен директор на "черно-белите".

"Тръгвам си с високо вдигната глава. Футболът и политиката е кръговрат, някой ден отново може да се върна в Локомотив", завърши със сълзи на очи Атанас Узунов.