Томов: Опорочен мач, от който най-щастлив бе Мартин Петров

Публикувано на: 08.03.2014 19:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Томов
Александър Томов бе изключително доволен от успеха на ЦСКА над Левски с 1:0. Босът на "червените“ заяви, че съдията Георги Кабаков е опорочил мача с изгонването на Борис Галчев.

Томов обяви, че за успеха над "сините“ неговите футболисти ще получат тройна премия.

„Искам да благодаря на момчетата за мъжеството, защото останахме с човек по-малко още в 30- минута. Искам да благодаря и на публиката. Ще се борим докрай, ако може и за шампионска титла“, сподели Александър Томов.

"Възмутително е, когато мач, който се гледа от цяла България да се опорочава по този начин. В 30-та минута останахме с човек по-малко. Мисля, че всеки съдия, който уважава себе си, не бива да предрешава нещата. Не беше достойно. След това мачът беше изнервен. Прекланям се пред нашите момчета“, каза още Томов.

"Дузпата беше безспорна срещу Тони Силва, но при всички случаи мачът нямаше да придобие този характер, ако съдията не беше развалил мача и не предрешава мача. Това е пореден мач срещу ЦСКА, който се предрешава. Говорих вече с Лечков, чухте какво стана в Сектор Г, не може да няма възмущение, когато се действа по този начин. Галчев не е виновен, това беше нарушение, което можеше да бъде оставено, а не да изнервиш обстановката“, добави Томов.

"Тройна премия, спрямо стандартите, ще получат футболистите за тази победа.“

"Сега започват плейофи, ЦСКА ще играе за всичко възможно, което може да се постигне. Смятам, че този отбор вече има много сериозен потенциал. Най-щастливият човек в съблекалнята беше Мартин Петров, с такива мъже се стига далеч.“

"Поздравявам феновете, въпреки че не ми е приятно, че трябва да се плаща глоба. Не знам какво е счупено. Но не знам как може иначе да се изрази възмущението при това, което се случи. Мачът беше на ръба да бъде изпуснат при такова съдийство. Това са млади хора. Ние сме зрели и трудно издържаме, а какво остава за 18-годишни млади хора. Мачът беше изпуснат“, добави Томов.

Силният човек в ЦСКА бе запитан за това, дали има съмнения, че съдията е свирил за трета страна: "Всичко е възможно, не мога да отговоря на този въпрос.“

"Спонсорът е решен, просто ни трябва още малко време. Но обърнете внимание на старши треньора, защото той е големият герой“, каза още Томов пред медиите на стадиона.