Еврокомисар пусна лоши новини за газовите надежди на Левски

Публикувано на: 11.03.2014 07:54

Автор: Проспорт.бг

©
 Мечтите на Левски, че клубът скоро ще подпише спонсорски договор с руския енергиен гигант "Газпром" са на път да угаснат. Евентуален контракт се явява спасителен за собственика на клуба Тодор Батков, който изпитва сериозни проблеми с издържането на тима. А между двете страни има принципна договорка за договор със срок за 5 години, според който в касата на клуба от "Герена" ще влизат по 4,7 милиона евро на сезон. Както е известно, руската компания изрази готовност да спонсорира сините, когато започне строителството на проекта "Южен поток". Това обаче може и да не стане... Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер поиска забавяне на преговорите с Русия по проекта за газопровод „Южен поток", който пренася газ през Черно море към Европа, съобщи вчера „Ройтерс".

„Няма да опитвам да ускорявам хода на разговорите за газовите тръбопроводи като например "Южен поток". Дори напротив, такива преговори ще бъдат отложени", каза Йотингер пред ежедневника "Die Welt" в коментар за ситуацията в Украйна.

Според еврокомисаря няма спешна нужда да се търсят начини за увеличаване на вноса на енергия в Европа. Еврокомисарят обаче е изразил загриженост за България, Унгария и балтийските страни, които са напълно зависими от руския газ. "Притесненията са за България, Унгария и балтийските страни, които в големи и много големи мащаби зависят от руския газ. Но заради това след последната криза преди пет години се активизирахме", допълва още той, цитиран от "Тема:Спорт".