Така мисля аз за Гаджев, Косоко и Менди

Публикувано на: 11.03.2014 20:20

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Познавам Владко Гаджев от хлапе. Връстник е на големия ми син. Играеха един срещу друг години наред на юношеска възраст. В юношеските национални отбори - също. Когато децата играеха срещу Левски, то ние родителите, се настройвахме и за играта на Владко и Наско Чипилов. Съдбата им се разви различно. Наско от малък стана надежда за Динамо Киев, и безнадежден за връщане на "Герена". Защото, като Ивелин Попов, просто си тръгна. Владко отиде в Гърция, а с помощта на Томас Лафчис влезе и в отлична академия. В Левски на тази възраст имаше и една сливенска циганска "легенда" Миладин, но това е отделна и много дълга история.

Имам неприятното усещане, че Владко е под натиск, а не съветван. Прочетох преди минути  в Новспорт някаква нездрава категоричност. Цитирам:  "Със сигурност няма да оставя нещата така. Консултирал съм се с адвокати и до края на седмицата да бъде внесен иск срещу лицето г-н Тодоров и срещу ПФК ЦСКА за клеветите, които отправиха по мой адрес. Ще търся хората, които са опетнили името ми да си понесат последствията, тъй като аз заспивам вечер с чиста съвест. Ние сме правова държава, така че човек, когато е прав, трябва да търси нещата в съда.

Категорично не съм расист, слагам си ръка на сърцето. Няма никакви такива подобни мисли от моя страна. Провокацията дойде от страна на Косоко. Аз отговорих на тази провокация, сбутахме се. Ще си понеса последствията, но в никакъв случай не съм отправил нито една обидна дума относно футболиста на ЦСКА.

Ще си понеса наказанията, тъй като съм виновен в това, че се бутахме и получих червен картон след мача. Нещата, които от ЦСКА обявиха и от устата на г-н Тодоров, които са излезли, ще си понесат последствията в съда. Абсолютно съм оптимист за изхода на делото. Аз ще гоня правдата докрай",
заяви Гаджев пред bTV.

Нека ви кажа нещо. ЦСКА разполага с писмените показания на Косоко и Джаксън Менди. Не само защото са двама, а защото може да има и други свидетели т.нар. съветващи адвокати е добре да се замислят. Аз не мисля, че ще има правда докрай. Ще има омраза докрай. Докато два проекта ни се представят за начин на живот и ще цъфтят под плонжа на слагачите..

Може да ви се стори еретично, но предлагам следното. И двата клуба да поговорят със своите хора. Левски с Гаджев, ЦСКА с Косоко и Менди. И тримата, преди мача в събота да излязат пред "фашизоидната публика..." и да си стиснат ръцете.

Чувам колко много хора ме псуват. Но тези момчета могат да направят само с един жест толкова много за ЦСКА и Левски, колкото сполучливите проекти не могат за 100 години напред.

Така мисля аз. Мисля, че е вярно за ЦСКА и Левски, за националния отбор, за борбата срещу расизма. Светът вече не е същият. България - също. Децата не бива да се мразят.

Забележка: Не знам защо, но обръщението "лицето г-н Тодоров" ми напомня нещо. Неотдавна един, който се представя за специалист по международно спортно право  пишеше за " лицето Петьо Костадинов". Може пък да е само съвпадение.

Припомняне от декларацията на Левски:
"Надяваме се, че разумът ще надделее и с този случай няма да наруши добрите отношения, които имат двата клуба, станали символи на футболната история на България."

Е, на мен това ми харесва. Някак си е по-добро от проект. И "адвокатски" съвети. Остава да си върнем спора на терена и да не се бием, като малоумни на Сектор А. Мен баща ми ме водеше там с бригадата и бяхме от двата лагера. Радвахме се на гол, майтапеха се, не се мразеха. И аз не мразя кума си. Напротив, той е моят най-добър приятел. Левскар.