Предупреждение на Петьо Костадинов-Полковника към родителите на деца-футболисти

Публикувано на: 12.03.2014 11:46

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Уважаеми родители на деца-футболисти,

Моля ви да бъдете много внимателни! Зачестиха случаите на измами, а само за последната седмица попадам на трети. Има една групичка от млади хора, които са много активни в София и предлагат основно италианското слънце за вашите деца. Не приемайте нещата лековерно, още по-малко плащайте тези 2 000 евро, или 4000 лева, или други суми, преди да сте се убедили, че срещу вас не стои измамник.

Последните случаи сочат насочвания на обещанията около клубовете в близост на двете летища, приемащи известна нискотарифна компания, а именно Бергамо и Форли.

Моите съвети са:

1. Когато някой ви се представи за скаут на Милан, Интер, Юве, Чезена, Анкона, Пескара и който и да било друг, най-напред го проверете;

2. Ако ви поиска предварително пари, във всички известни ми до този момент случаи става въпрос за около 2 000 евро, то значи си имате работа с мошеник. Вие можете да приемете да платите и 20 000, но само при свършена работа;

3. Не приемайте и не вярвайте на приказките за клубове, сателити на Милан, Фиорентина, Интер и т.н., в които трябва да плащате по 1 000, 1 200, 1 500 евро на месец с обещанието, че до половин година детето ви вече ще облече екипа на росонерите например, защото талантът му не подлежи на съмнение. Особено силно този ход работи при хора, които имат проблеми с редовната изява на децата си и "кълват" на най-добрите специалисти, чрез които ще натриете носа на българския треньор на вашето дете;

4. Ако ви покажат покана за тестове на вашето дете, то влезте в сайта на посочения в поканата клуб, вижте координатите на академиите и проверете. Задължително проверете!

5. В официалния сайт на БФС, както и в официалния сайт на ФИФА са вписани имената на българските агенти и техните координати. Потърсете съвет, преди да е станало късно. Сигурен съм, че всеки от колегите ще ви го даде безплатно.

Правя това предупреждение за втори път през последната година, защото изглежда ужилените се увеличават. Повярвайте, няма логика да вярвате на непознат, а да сте обидени на хората около вас.

Конкретно за Италия препоръчвам един наш млад сънародник, също лицензиран Агент, който е с доказано високи нива на морал. Казва се Пламен Пейчев и него можете да откриете в нашия лист, но той живее и работи в Италия.

Петьо Костадинов-Полковника,

Лицензиран Агент на играчи и клубове