Тони: Обичам Левски, няма комплекс "Стойчо Младенов"

Публикувано на: 15.03.2014 19:35

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Левски
Треньорът на Левски Антони Здравков не подаде оставка след третата поредна загуба от ЦСКА. "Сините" отстъпиха на вечния съперник и днес, допускайки гол в 93-ата минута, когато Ларсен Туре остави Пламен Крачунов непокрит пред Горан Блажевич. След поражението Здравков каза, че не може да напусне, тъй като му е поставена задача от ръководството да работи.

"Последните 20 минути в мача се почувства умора в нашия отбор заради срещата ни с Ботев (Пловдив) и тогава ЦСКА имаше превъзходство. Преди това играта беше равностойна. Не съм съгласен с това, че първото полувреме имаме излизания сами срещу вратаря и не ги вкарваме. Треньорите сме виновни, че играчите не могат да вкарват. След като няма гол - няма победа. Виновни са треньорите", каза Здравков.

След загубата от ЦСКА феновете на Левски скандираха "Оставка, оставка", за което Тони даде коментара си, както и обвини Ларсен Туре за грешката в края, когато Крачунов отбеляза: "Съвсем нормално е хората да търсят причината в треньора. Допускаме гол в края на мача. Туре трябваше да пази персонално Крачунов, а не го прави. Това е липса на тотален професионализъм. Не може да си оставиш човека сам пред вратаря. И в двата мача пропускаме с лекота положения, които всеки един нападател трябва да вкара."

Здравков заяви още, че Левски не страда от комплекс "Стойчо Младенов". "Не може да имаме такъв комплекс. Както спечелихме предишния мач с Ботев, така можеше и днес да вземем мача. Но не отбележиш ли гол, няма как да спечелиш", каза наставникът на "сините".

"Доверието е едно на ръка. Аз никога не съм имал съмнения в г-н Батков. След като нашите футболисти не могат, не можем да ги научим да вкарат гол, а те са професионалисти, няма как да не сме виновни - ние, треньорите. Но след като ръководството ме е поставило, аз съм длъжен да работя. Знаете, че обичам Левски", добави разочарованият Антони Здравков.