Курдов: Не Батков, а ЦСКА е фарс

Публикувано на: 24.03.2014 20:46

Автор: Владислав Иванов , Topsport.bg

©Проспорт.бг
Петър Курдов
Легендата на Левски Петър Курдов изригна пред Topsport.bg срещу Иво Тонев, Дончо Донев и... ЦСКА. Настоящият треньор на Марица (Пд) отново напомни за "пиперливия си език". Интересното е, че той подкрепя боса на "сините" Тодор Батков, който е свирепо нападан от феновете, бивши футболисти и треньори на Левски.

"Тодор Батков няма как да напусне Левски. Той е дал над 20 млн. лева лични пари за клуба. Под негово ръководство направихме много в Европа. Спечелихме Купи и Суперкупи, станахме и шампиони. Плаща си всичко - заплати, премии... Всичко! Не е фарс, като в ЦСКА, с тези акции и всякакви глупости", започна Курдов.

"Какво е виновен Батков, че футболистите не искат да играят?! Той иска да им даде пари, но те не могат да си ги вземат. За какво е виновен той?! За трансферите ли?! Той само финансира. Има си главен селекционер на клуба - Дончо Донев, който заяви за мен и други левскари, които са си оставили сърцето на терена, да не му се бъркаме и че сме "дърти пишмани". Къде се скри председателят на Управителния съвет Иво Тонев? След загубата от ЦСКА се покри... Нали е мъжкар, да излезе и да каже каква е ситуацията, а не да се крие. Този номер с "фалшивата" оставка не минава вече. Какво е виновен Тодор, след като се смениха трима треньори? Искаха Йоканович - ето ви го! После и Здравков, сега и Топузаков. За Сульо и Пульо от чужбина по 20 хил. лева на месец, а за нашите момчета по 5 хил. Защо се прави това? Защо не дойде сега някой от големите специалисти да поеме Левски? Само говорят отстрани, но никой от тях няма да дойде при тази ситуация на "Герена" за 5 хил. заплата. Само наши момчета биха го направили. И Ники Илиев е в отбора и Божидар Искренов. Това е начинът. С наши момчета", добави Курдов.

"Играчите сами са си виновни. Някой в сянка подкокоросва нещата. Да излязат и да кажат какво става. В ЦСКА нещата не са по-добре. Там просто са по-разкрепостени и винаги има по двама-трима, които казват какви са нещата в отбора. ЦСКА не са по-добре от нас, въпреки че ни биха няколко пъти. И не едно време ги бихме в серия", завърши бившият футболист.

Коментар на Проспорт.бг: Молим привържениците на ЦСКА да бъдат снизходителни. Учените все още спорят дали е възможен разум в необятния свят на фауната. Някои дори са готови да се обзаложат, че такъв има сред приматите. Отплеснахме се - ставаше дума за ЦСКА. Въпросната особа все пак произнася правилно думата  "акции". И всякакви глупости.