Нападнаха Владимир Зарков от таблоида "7 дни спорт"

Публикувано на: 28.03.2014 07:20

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Юлий Москов
Нападна и напръскаха със спрей в очите зам.главният редактор на спортния таблоид "7 дни спорт" Владимир Зарков, съобщи ПИК.

Инцидентът се разиграл на ъгъла на улиците "Шипченски проход" и "Александър Жендов", близо до зала "Универсиада".

Зарков тъкмо си тръгвал от работа, когато бил издебнат в гръб и нападнат от бандита. Той изстрелял лютивата консистенция към главата му и изчезнал в мрака.

За щастие минути след инцидента на мястото пристигнала линейка, която го откарала в "Исул". За момента той не вижда, но медиците полагат усилия да върнат зрението му.

Полицаи от Първо РУ се заеха с разследването на престъплението.

ПИК се свърза с главният редактор на таблоида Юлий Москов, за да разбере подробности за случая.

"Информацията Ви е вярна. Случаят е ясен. От известно време от два футболни клуба върху мен се оказва натиск да уволня Владимир Зарков от вестника. От единия клуб в прав текст ме питат колко пари искам, за да го махна. С мен такива разговори не могат да се водят. Няма да оставя нещата така. Вече съм се свързал с хора от чужбина, които ще ми помогнат за решаването на този случай. Това, което се е е случило е недопустимо. Владимир Зарков е най-добрият футболен журналист в България. Стоя изцяло зад него и се надявам да се възстанови", коментира пред ПИК Москов.