Иван Лилов подписа с Рилецо

Публикувано на: 30.09.2008 16:21

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Иван Лилов ще играе вече за Рилски спортист
Иван Лилов официално подписа договор с Рилски спортист и ще играе за тима от Самоков през новия сезон 2008/09. Днес той бе картотекиран в Българската Федерация по Баскетбол и довечера ще направи официален дебют за Рилецо в контролата срещу Левски в зала „Триадица” в София, съобщи bulgarianbasket.com.

Лилов имаше варианти да замине да играе в чужбина като интерес към него проявиха гръцки и сръбски отбори, но в крайна сметка се завърна в България и отново ще се развива у нас.

В Рилски спортист той ще работи заедно с бившия асистент на Балкан и настоящ помощник на мъжкия състав – Петър Клечков.

Лилов се представи отлично през миналия сезон и е един от играчите с най-голяма заслуга за спечелването на сребърните медали за Балкан в шампионата.

Той стартира във всичките 47 официални срещи на тима през миналата година и направи средно по 17.5 точки, 4.5 борби и 3.4 асистенции за 35.4 минути игра в тях с един сравнително висок коефициент от 16.5.

С неговото привличане селекцията на отбора се смята за приключена като всички се надяват той да се включи успешно към новия облик на тима.

Следващия вторник, с начален час 17,30 в мач срещу белградския Мега, Рилски спортист откриват сезона в новосформираната Балканска лига. Първенството в България ще започне на 11 октомври, когато самоковци гостуват на Спартак в Плевен.