Шеф на Черноморец: БФС подпира Левски

Публикувано на: 04.04.2014 13:43

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков пак скочи на Левски и БФС. Според него сините са толерирани и са подпирани заради многото си фенове. Причината за изказването на Киряков е казсуът "Пламен Димов". Шефът на "акулите" твърди, че сините не трябва да получат лиценз за Европа, тъй като са изпуснали крайния срок за плащането на последните 130 хиляди лева по трансфера на играча.

"Левски е като всички останали в българския футбол и е подпиран от БФС заради многото си фенове. Трябва да се моля на Левски, за да си плати ли? Уведомили сме лицензионната комисия и чакаме парите, или пък Левски да не получи лиценз. Повече от една година не плаща, което го прави като всички останали в българския футбол, само претенциите му са големи. Ако не получим парите си в най-кратки срокове, ще се обърнем към УЕФА. По принцип те са закъснели с плащането и не трябва да получат лиценз за Европа. Може би нямат никакво намерение да играят в европейските турнири - категоричен бе Киряков, който не отхвърли и възможността бургазлии да търсят лихва върху дължимата им сума, ако от Левски продължават да се бавят", каза Киряков пред 7 Дни Спорт.

"От поведението на Левски зависи дали ще търсим лихви върху дължимото. Ясно е, че дължат пари и не са платили. Какви планове имат само те си знаят. Има договори, които трябва да се спазват ", заяви бургаският шеф и отрече, че ако сините не платят, ще върнат Пламен Димов на "Лазур".

"Ясно е, че БФС не е последователен в политиката си за лицензиране, когато някой клуб има задължения. Винаги има компромиси и реверанси към отборите с голяма фен-ска маса. Това не помага на никого, включително и на тези отбори. Не вярвам обаче да потулят и този случай", изрази надеждите си Киряков.