Спрягат Камата за треньор в Израел

Публикувано на: 04.04.2014 17:02

Автор: Проспорт.бг

©
Ще се завърне ли Христо Стоичков към треньорската професия или ще продължи да работи като анализатор за мексиканския медиен гигант "Телевиса"? Този въпрос възникна, след като от Израел долетя информацията, че Камата е желан за наставник на един от местните грандове.

Твърденията са, че Стоичков може да поеме Макаби (Хайфа) през лятото. Настоящият наставник Арик Бенадо изведе отбора от сребърните медали през миналия сезон, но през настоящия шампионат "зелено-белите" имат проблеми и заемат четвъртото място във временното класиране на 20 точки зад лидера Макаби (Тел Авив), и на 6 точки от третата позиция, която дава право на участие в Лига Европа.

Клубното ръководство има намерение да замени Бенадо след края на сезона, като един от вариантите на шефовете бил Христо Стоичков.

Сайтът one.co.il споменава още, че ако Камата се навие да поеме местния тим, той ще стане вторият най-известен бивш футболист, който застава начело на израелски отбор след Лотар Матеус, който преди време води Макаби Нетания.