Цигански оркестър приветства нашия световен шампион по бокс Благой Найденов

Публикувано на: 24.04.2014 20:53

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Българският боксьор Благой Найденов спечели световната титла за младежи в категория до 81 кг от първенстното в столичната зала „Арена Армеец”.
 
Пред десетки екзалтирани зрители и цял цигански оркестър ненавършилият още 18 г. софиянец победи по точки представителя на Казахстан Вадим Казаков и си върна за загубата преди месец на финала на турнира в Брандербург.
 
Благой, който е състезател на столичния „Славия”, проведе по брилянтен начин цялата среща и бе пълен господар между въжетата. Той получи и пълната подкрепа на съдите, които му отсъдиха 3:0 гласа (29:28, 30:27, 30:27).
 
Така след 5 мача на ринга в София, Брагой прибави и световна към спечелената преди 2 години европейска титла. Той получи златния се медал от президента на българската федерация по бокс Красимир Инински.
 
„Определено беше тежък мач. Все пак става дума за финал, напрежението преди мач е голямо, едва заспах снощи – призна шампионът.- Много съм щастлив, неописуемо е това, което ми се случва. Направо не знам къде се намирам. За тази година това ми беше мечтата. Оттук нататък вече ще преследвам и олимпийската титла за младежи. Естествено, ако ми гласуват доверие да боксирам и в квалификациите за същинската олимпиада в Рио, ще преследвам квота и за там. Голямата ми цел един ден да стана олимпийски шампион при мъжете”, допълни щастливият Благой Найденов.