Какво като Лацио няма да дойде в София?

Публикувано на: 10.05.2014 10:13

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт,бг
Петьо Костадинов- Полковника
Обсъждаме си кротко с корумпираните акционери на ЦСКА участието си в турнира идната седмица в памет на Дени, а Глобалната мрежа жужи. Снощи.
 
Един фалшив клоун и запечатан духовен юрдек се впуснал в разни форуми и кърти с внушението, че от УЕФА пратили депеша до Левски да се готви, защото отново щяло да има отнемане на лиценз. Естествено на ЦСКА и естествено при очертаваща се поредна преднина от 16 точки. Темата е възбуждаща нервната система, а чувствителността е повишена с оглед неотдавнъшния спомен от 2008-а.
 
През деня вчера друг потресаващ интелектуалец пък роди размазващото съждение, че Томов излъгал феновете, че десетки хиляди фенове щели да си купят акции. Впечатлен съм от смелостта да се върви към творческия продукт коментар при такива особи, защото са толкова тъпи, че ако им връчат царски скиптър ще го вземат за киек на тъпан и в опита си да го разучат ще се шибнат с дръжката.
 
Както и да е. Онзи първият знам е подпомаган и от други притихнали в болка и злъч перхидролени радетели за смъртта на ЦСКА. Не бих си мръднал пръста, но снощи се ядосах. Защото и спокойни хора се обезспокоиха, пишеха ми в социални мрежи, на пощи, отвреме навреме за да не губя концентрация ми звънеше и телефонът.
 
Е добре. Дотук ЦСКА нито фалира август, нито фалира декември, играчите не се разбягаха, преподписаха договори за още няколко години, направи се перлена селекция през януари, плати се до стотинка за вътрешния лиценз, играчите си получават заплатите, управлението пусна акции на фондовата борса, работи се здраво по отдаването и приемането на базата.
 
Отзад напред. Има не малко сигнали, че до края на този месец най-сетне този въпрос за базата ще бъде окончателно решен. Дотук има две мощни направления на съпротива, защото не бива да се съмнявате, че базите на ЦСКА са обект на огромен користен интерес. А за Панчарево са готови на война. Има достатъчно извънпарламентарни кръгове заинтересовани от това и техни лобисти вътре. Дори бивши състезатели. Не си мислете, че точно на тези им пука за ЦСКА, за футбол и спорт изобщо. Но налице е добър процес. При лош такъв, скоро авторите му ще усетят червена вълна. Гарантирано.
 
Втората посока е свързана с користните и реваншистки цели конкретно свързани с ЦСКА. ЦСКА не само не умря, но и няма никакво намерение да умира. Стратезите на кампанията "Лиценз" сега се прехвърлят на международно ниво. Същите така и не можеха да си представят как ЦСКА ще покрие над 1 800 000 лева, сега изобщо не могат да допуснат, че ще платят и повече. Защото след около два месеца армейският клуб следва да е разплатил всичко, включително и разсрочените плащания. Такива са правилата.
 
Разбира се, че ще бъде трудно. Разбира се, че ще има много мощно и голямо усилие. И разбира се, то няма да дойде от дребните акционери. А и не е по техните възможности. Но какво пречи за се разбута "кошера" и на работещите няколко човека в клуба да им бъде нещо, като плувен спринт в басейн със сярна киселина. Не се съмнявайте, че напънът иде не само от фалшивия клоун, който ни е известен с подсказването на Юве за съмнителната редовност на картотеката на Михтарски. Говоря за същите кръгове. Те имат и интереси във футбола на друго място и не им е все едно дали ЦСКА е жив. Защото ЦСКА вече заяви шампионска цел.
 
Няма да има пари за селекция, защото битката с дълговете продължава. Но и съвсем не означава, че няма да има подобрено качество. И онези го знаят. Ето защо се подгответе за нова вълна на напрежение и натиск върху психиката на червената общност. Да, общност. За 10 месеца вече имаме налице общност.
 
За разлика от конспирацията по евролиценза, то аз твърдя, че Лацио няма дойде в София. Ще дойдат едни момчета със светлосини фланелки. Защото близо 70 процента от състава на римляните са национали. От страни, участнички на световните финали. Например.
 
И не бих си позволил подобно дразнещо отсрещните твърдение, ако тази шайка не бе отделила време да помисли за билети  от 7.20 и за схема на разбунване на "червения кошер". При цялото натоварване около всенародните тържества, намерили пауза и за нещастието от успеха на най-конвертируемия български футболен клуб от Борисовата градина.  

Моето мнение е, че следва да се държим в стегнат боен ред и да не приемаме морковчето, за да не усетим тоягата за радост на мръсниците със запечатани мозъци. Следващата седмица се очертава да бъдем много по много по време на турнира. Може би ще измислим нещо не само в мачовете от състезанието.
 
Ще бъде трудно. Но кое ни е лесно от юли насам? И не само.
 
И накрая. Колко от нас имат капацитета да решат тези проблеми, за да съдят тези, които управляват процеса сега?
 
Забележка: По тези въпроси УЕФА контактува националните асоциации, а не с националните и международно признати идиоти.