Има чалга, има фенове! Има фенове, има празник...

Публикувано на: 13.05.2014 17:51

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Почти се бях заял с Лудогорец съзнателно и целеустремено заради чалгаджийския финал на шампионата. Миналата година не ги преброих дори. Отново поради същото.
 
Налице са обаче някои смекчаващи вината особености, които ме спират. Най-напред фактът, че на един друг стадион от малко по-стар и сходен по философия проект залагат на сръбска жица. Тази година разбирам от БЛИЦ, че в Делиормана са канени Деси Слава и Ивана. Първата е лелина на Мими Иванова и калекова на Развигор Попов. А именно Мими изпя "Петнадесет лалета, петнадесети ред и...". Класика. Мълчим. Ивана. Ивана е от Айтос. А за Айтос от мен само добро и завинаги. Нещо като ЦСКА. Не само заради оставени парчета от едната младост там. Дълбока и неразрушима връзка и спомени.
 
Вярно, Ботев си направи вековния юбилей с Deep Purple, Smoke on the Water и т.н. ЦСКА вкарва в някои годишнини и оперно пеене. Но проектите не могат да имат всичко. 
 
Най-вече фенове и традиция. Затова трябва да му се намери начина. Сега да вкарват скарите с кебапчетата. Препоръчвам Джордана от Видин. Доставяше на феста през октомври. Много добри. А и двойни на грамаж. Вървяха дори с по-твърдата музика, която се носеше в Парка на свободата. Включително емблематични като Thunderstruck на AC/DC. И бира. Въпрос на традиция и фенове.
 
Апропо, нещо такова се очертава през последните три дни от седмицата на "Армията". Дотук със 77 отбора. Но за това са нужни фенове. И сърце.
 
Честит празник!
 
Забележка: Абе пускам му края. След тази педерастия на Евровизия, за каква чалга да говоря!?