Баждеков: Он "Вуте" е по-зле

Публикувано на: 18.05.2014 08:20

Автор: Проспорт.бг

©levski.bg
Левски стартира оздравителна програма, за да бъде чист пред УЕФА. Това обяви за "Стандарт" Константин Баждеков. "Сините" получиха санкция от 200 000 евро и ще бъдат под мониторинг на централата в Нион до следващото лято. "Левски" е един от деветте европейски футболни клуба, които бяха принудени да подпишат споразумение заради нарушаване на финансовия феърплей, съобщи УЕФА на официалната си страница.
 
"Не успяхме да покрием част от изискванията, които тази година са много по-високи. Просто казано - разходите ни са по-големи от приходите. Успяхме да се договорим с централата. Представихме план, по който ще действаме, за да се справим. На всеки 3 месеца сме задължени да пращаме документи. Трудно е. Хубаво е, че няма да плащаме сега тези 200 000 евро. Те ще бъдат калкулирани от участието ни в евротурнирите в бъдеще", разясни Баждеков пред вестник "Стандарт".
 
"Нещата ще станат още по-сложни. Не искам да коментирам останалите клубове в България, но знам, че има и много по-зле от нас", добави той.
 
Най-големите санкции отнесоха английският шампион Манчестър Сити и френският първенец ПСЖ. Те от години са смятани за потенциално проблемни заради мащабните инвестиции на собствениците си от Близкия изток. И двата клуба са глобени с по 60 млн. евро. Ако обаче успеят да оправят баланса си в следващите два сезона, ще получат обратно 40 млн. Останалите нарушители са три руски и три турски клуба - Зенит (глобен с 12 млн.), Рубин (6), Анжи (2), Галатасарай (200 хил.), Бурсаспор (200 хил.) и Трабзонспор (200 хил.).
 
Коментар на Проспорт.бг: Останахме с впечатлението, че от десетина дни става дума за Левски. А не за "Не е важна я да съм добре, важно е он Вуте да е зле!". Оказа се вярно и съмнението на Проспорт, че Левски няма как да плати 200 000 евро от отминалото си участие в Европа, поради неземния подвиг в Централна Азия. Милостива е УЕФА, види се.  Но и види се също с такава страст бе поискан отново риплейс в евротурнирите с ЦСКА някъде точно около датата на подписаното споразумение...