Българи заведоха Косоко в Азербайджан

Публикувано на: 04.06.2014 08:54

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Омар Косоко
Отказалият да поднови договора си с ЦСКА Омар Косоко ще продължи кариерата си в Азербайджан. Крилото от Бенин започва подготовка с Интер (Баку). Класиралият се за Лига Европа тим е подмамил Косоко със солидна месечна заплата. Според местните медии той ще прибира 20 000 евро на месец.
 
Договорът между Косоко и Интер (Баку) още не е подписан, но остават само дребни формалности. Омар измисли куп мотиви, за да си тръгне от "Армията", но повече от сигурно е, че главната причина са парите. В ЦСКА Косоко прибираше по 15 бона на месец, като забавянето на парите го бе изнервило. Дори през зимата крилото бе пред изгонване, но в крайна сметка довърши първенството с екипа на "армейците", разсъждава вестник "Меридиан мач".
 
Проспорт.бг напомня, че това съвсем не е случайно направление. Президент на азербъйджанския клуб е нашият сънародник Георги Николов, причина поради която много и нашенци минаха оттам. Каналът е приблизително един и същи, с двама-трима доверени прихващачи на местна територия.
 
Дори същите прихващачи са в тиха война помежду си, заради гарантирания висок приход от комисионни в Интер. Клубът е едва с 10-годишна пререгистрация, но е основен фактор в шампионата на страната.