Коко Динев поиска сигурност за бъдещето на Локомотив

Публикувано на: 13.06.2014 17:23

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Локо Пд
Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев се обърна към привържениците на клуба. Това той направи със специално съобщение, публикувано на официалния сайт на клуба.

Ето и съобщението:

Обръщам се към всички, на които радостта, болката и животът е Локомотив Пловдив. Знам, че ви интересува бъдещето на любимия ни клуб. Мен също ме интересува и затова съм готов на конкретна стъпка. Аз непрекъснато търся човек, който да продължи издръжката на Локомотив на ниво А група.

На такъв човек съм готов да дам акциите на клуба, ако съм спокоен, че Локомотив ще е в сигурни ръце. Тогава ще се разделя с акциите, но не и с отношението ми към отбора.

Но не мога да дам акциите на хора анонимни, които само ги искат, а не знаят какво е да се издържа отбор на ниво А група. Те не предлагат решения, а само искат и то с недопустим ултимативен тон. Не бих ги дал и на хора, които заплашват други хора, които просто искат да си изпълняват служебните задължения и да си вършат работата.

Как да разбирам заплахите към служителите на клуба, че няма да бъдат допуснати да изпълняват служебните си задължения, а футболистите да тренират?

Нормално ли е в страна, член на Европейския съюз да има такива заплахи? Какви са причините за ултимативния им тон, какви интереси стоят зад тези действия?

Аз ръка срещу локомотивци няма да вдигна, но няма да допусна и унижение към футболистите на клуба и хората, работещи в Локомотив. Готов съм във всеки един момент да направя всичко, което е за благото на клуба. Само искам реални стъпки, а не заплахи и ултиматуми.

Държа да подчертая, че дълговете, изнесени в медийното пространство, ако са верни, то Локомотив като клуб нямаше да има лиценз, с какъвто разполага. Твърдя убедено, че Локомотив Пловдив е един от клубовете в България, които спазват условията на финансовия феърплей.

Накрая искам да призова в името на доброто бъдеще на Локомотив да бъдем обединени и да вървим напред. Аз не търся противопоставяне с никой, който обича Локомотив. Не искам и действия, които да дават повод на хора извън Локомотив за злорадстват.

Вярвам в доброто бъдеще, което чака нашия Локомотив!

Константин Динев