ЦСКА посочи пътя, месианството е глупост

Публикувано на: 20.06.2014 23:43

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
ЦСКА показа верния път, дори да не успя от първи път. Всичко друго не е вярно. Намесата на БНБ в контрола и управлението на една от банките в системата даде ясен отговор, че проектите с необществен и тясно личен характер рано или късно водят до потоп. И не само в буквалния смисъл, довел до незапомнена трагедия от такъв характер у нас.
 
Ситуацията с въпросната банка постави под въпрос не просто проекта, а всичко, което се градеше с нелогично много, с икономически съвършено необосновано, количество пари.
 
От няколко дни на "Герена" се говори, че Левски ще участва в Лига Европа и че Гонзо е щял да изпусне волана на колата си, когато в движение шеф на клуба му го е казал. Два дни народът цъка с език по какъв точно начин е подготвен нов номер на ЦСКА, но се оказа, че те са си знаели предварително какво ще се случи след скандала между две лица в държавата. Те имат информация и могат да анализират. 
 
Няма съмнение обаче, че клубове с устойчива и многобройна маса фенове са длъжни да бъдат публични дружества. И ще имат значително повече лостове за маневри в условия на криза, отколкото варианта с временен месия. Тези клубове ще могат да изискват и предлагат, а не да бъдат държанка за облекчаване на лични амбиции.
 
Съвършено съм убеден, че клубове с традициите на ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое, Черно море и Спартак Варна са длъжни да положат максимум усилия и да станат публични. За да оставят футбола жив в България. Останалото е временна или не съвсем временна глупост. 
 
Никой не бива да се учудва ако сривът на въпросната банка доведе и до влизане под вода и на други клубове. Защото има бизнеси свързани с тази структура и това съвсем не е житейска шега. Бизнеси, които обслужват други лични амбиции.
 
Конкретно за ЦСКА. Както казва един приятел, ставаме свидетели на поредното проклятие на ЦСКА. Всичко се връща в този живот. А друг мой стар другар споделя една любима моя максима, че което куче ни е залаяло, все е побесняло.
 
Да видим!