Феновете на ЦСКА са участвали в акция срещу глада, а Косоко се срещнал с ЦСКА на Драгалевци

Публикувано на: 22.06.2014 10:56

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Феновете на ЦСКА отмъстиха на избягалите от клуба в посока Литекс Джаксън Менди и Омар Косоко.Това се случи по време на контролата между "оранжевите" и македонския Хоризонт (Турново), завършила 3:1.
 
Десетина привърженици на "червените" отидоха на стадиона в Драгалевци и предлагаха банани на защитника и нападателя. Но преди нещата да станат напечени, се появиха две патрулки и страстите се успокоиха. Въпреки това феновете на ЦСКА продължиха да обиждат играчите, използвайки какви ли не епитети, пише "Меридиан мач".
 
По информация на Проспорт.бг обаче ултрасите са поставили начало на акция за подпомагане на борбата с глада. Освен банани, те са носели и ябълки, а е факт, че не са хвърлили нито един плод по двамата от Литекс. Твърденията за псувни по адрес на Манди и Косоко са силно преувеличени, доколкото привържениците на ЦСКА пристигнаха от Самоков, където гледаха контролата на армейците с Марек. Там валеше дъжд, а комлексът в Драгалевци се радваше на слънчеви ласки. Това предизвика съответния коментар с използаването на познати клишета, които някой е възприел като псувни към така симпатичните Менди и Косоко.
 
Много по-сериозно е, че без агитация Омар Косоко си е получил важна документация от ЦСКА и тя е пряко свързана с нарушения от него трудов договор с ЦСКА, който все още не е изтекъл. Това ще се случи на 30 юни. Сътветно нарушението предвижда известни санкции. Любопитен по същество се очертава и казуса с Менди.